033-2456921 info@hopschoon.nl


Zeilen reinigen en impregneren 

 

Zeilen laten reinigen en impregneren

Zeilen hebben nogal wat te verduren van zout en zand. Maar ook van atmosferisch vuil, vogelpoep, vliegjes, algen en andere agressieve vervuiling. Ook de waterdichtheid van het zeil neemt behoorlijk af.

Door regelmatige vakkundige reiniging én impregnatie zal het vuil zich minder hechten aan de vezels van het zeil. Dit verkleint de kans op scheuren en andere beschadigingen aan jouw kostbare zeil aanzienlijk. Daarnaast worden de zeilen vuilafstotend én waterafstotend gemaakt en dit allemaal voor maar € 15,- per m² !

Wat maakt onze zeilwasserij uniek?

De zeilen worden bij Wasserij Hop Schoon professioneel gewassen. De zeilen ondergaan tweemaal een wasprocedure. Het eerste wasproces richt zich voornamelijk op de algen en het tweede wasproces richt zich voornamelijk op schimmels en ander vuil. Hierna worden de zeilen gecontroleerd en desnoods nog een keer gewassen. Na de reiniging worden de zeilen geïmpregneerd, de zeilen krijgen hierbij een vuil- en waterafstotende beschermlaag. Daarna gaan de zeilen onze uitgebalanceerde droogkamers in. Als het droogproces is voltooid worden de zeilen netjes in plastic verpakt en zijn ze weer klaar voor een nieuw vaarseizoen!

Je kunt je zeilen elke werkdag tussen 09:00 – 17:00 uur bij onze wasserij in Nijkerk brengen en ophalen, je hoeft dus geen afspraak te maken!

Heb je een zeil wat groter is dan 20 m² ? Stuur ons dan even een e-mail of bel ons!

Dekzeilen zonder zandzakken aanleveren

We kunnen dekzeilen die zandzakken bevatten niet reinigen. Gelieve dekzeilen zonder zandzakken aanleveren. 

Buiskappen, bootkappen, boottenten en bootkussens reinigen

Naast zeilen kunnen wij ook buiskappen, bootkappen en bootkussens reinigen!

Buiskap reinigen en impregneren

Zeilen reinigen en impregneren

Wassen én impregneren slechts € 15,- per m²
Na reiniging netjes verpakt
Meer dan 35 jaar ervaring!
 

Zelf je zeilen schoonmaken?

Helaas krijgen wij regelmatig beschadigde zeilen binnen, doordat men zelf met een hogedrukreiniger en agressieve schoonmaakmiddelen aan de slag is gegaan. Het resultaat: een kapot zeil, beschadigde stiksels en blijvende strepen. Dus maak alsjeblieft géén gebruik van een hogedrukreiniger!

Wat je wel kan doen? Als de zeilen bij ons zijn gewassen dan krijgen ze naast een waterafstotende beschermlaag ook een vuilafstotende beschermlaag. Hierdoor kun je je zeilen regelmatig afspoelen met leidingwater, hang daarna je zeil uit en laat goed drogen.

Merk je bij het afspoelen dat het vuil zich makkelijker aan het zeil blijft hechten? Dan is het tijd om je zeil professioneel te laten wassen, hierbij wordt het zeil door en door gereinigd en na de reiniging wordt er een vuilafstotende én waterafstotende beschermlaag aangebracht. Waardoor het nieuwe vuil zich weer nauwelijks tot minder zal hechten aan het zeil.

En mocht je denken: professionele reiniging is vast duur. Absoluut niet! Voor slechts € 15,- per m² wordt jouw zeil gereinigd én vuil- en waterafstotend gemaakt! Zien we jouw zeil gauw in onze wasserij?

Je kunt je zeilen elke werkdag tussen 09:00 – 17:00 uur bij onze wasserij in Nijkerk brengen en ophalen, je hoeft dus geen afspraak te maken!

Klantenkring van onze zeilwasserij

Bij Wasserij Hop Schoon ben jij als particulier ook van harte welkom en kan ook jij profiteren van onze scherpe reinigingstarieven! Daarnaast reinigen wij de zeilen voor diverse zeilenmakerijen, jachthavens, stomerijen en poetsbedrijven voor boten.

Algemene voorwaarden
Het reinigen van artikelen is te alle tijden op eigen risico. Op al onze leveringen zijn de algemene voorwaarden van Hop schoon van toepassing, gedeponeerd bij de K.v.K. Gooi-, Eem- en Flevoland. www.hopschoon.nl/algemene-voorwaarden

“Via, via te horen gekregen dat ik mijn jachtzeil bij Hop Schoon kan laten wassen, mijn jachtzeil zat onder de weervlekken. Gelukkig heeft Hop Schoon mijn jachtzeil weer mooi schoon gekregen, mooi werk!”
Van de Akker, Almere

“Mijn bootkussens en bootkappen zijn weer prachtig schoon, laat het seizoen maar weer beginnen.”
Inge, Hilversum

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor jouw zeil!